שוכרים בבניין לרוב מוקפים בשכנים מכל הצדדים, מציאות מאתגרת מכיוון שלכל אחד יש את ההרגלים שלו ואת דרך החיים שלו.
ברוב המקרים אין לשוכרים שליטה על מי יהיו השכנים שלהם ואף אחד גם לא עוצר לשאול אותם "הנאים השכנים בעיניך?".
לא משנה כמה טובים הדיירים או השוכרים יהיו מכיוון שכולם אנשים שונים, עלולות לצוץ בעיות ולעתים אף להסלים מויכוח קל לסכסוך עמוק.
לכן, איגדנו 5 טיפים שיעזרו לכם לפתור סכסוך בין דיירים-
- תקנון בית משותף – הדרך הכי טובה לדאוג לשקט בין דיירים או שוכרים היא לעגן הכל בתקנון בית משותף. בתוך התקנון רצוי להוסיף מה קורה כשיש קונפליקטים בין הדיירים, הכוונה היא מי יהיה אחראי לפתור את הסכסוך באופן ראשוני לפני התערבות חיצונית (האם ועד הבית, חברת הניהול ואחזקה של הבניין או המשכיר עצמו). בנוסף, רצוי לעגן חוקים ברורים בנוגע לסביבה- רעשי מוזיקה, חיות מחמד, עבודות בבית ועוד.
- אוזן קשבת – בתור התחלה, אנחנו ממליצים לנסות להישאר מחוץ לסכסוך ולהוות אוזן קשבת בלבד. לעתים, כל שאנשים רוצים היא כתף להישען עליה ולדעת שהבעיות שלהם נלקחות ברצינות. נסו לעודד את שני הצדדים לפתור את הסכסוך ביניהם על כוס קפה, אל תשכחו לחזור ולהתעדכן ולשאול לשלומם.
- הנעה לפעולה – במידה והדיירים לא הצליחו לפתור ביניהם את הסכסוך, הצעד הבא הוא ליצור קשר עם אותו דייר שקיבל את התלונה. בסיטואציה הזאת חשוב להיות עדינים ולזכור כי יש שני צדדים למטבע. במידה והכרחי, רצוי לקבוע פגישה התכלול את כלל הדיירים שנמצאים בקונפליקט, דאגו לאווירה טובה, פתיחות והקשבה.
חשוב מאוד לזכור לתעד את התלונות, השיחות והפגישות שנעשו. לאחר שנפתר הסכסוך חשוב לזכור להתעניין ולשאול לשלום שני הצדדים במערכה.
כדאי לזכור שחברת ניהול יכולה להיות פתרון נהדר כצד ג'. אחד מתפקידיה הבולטים הוא גם התנהלות מול הדיירים. חברת אחזקה מתעסקת בגבייה מול הדיירים וכך מונעת קונפליקטים בבניין.
- הֱיֵה לִי חָבֵר – אחת הדרכים היותר קלות לפתור סכסוכים בין שכנים עוד לפני שהוא קורה הוא ליצור סביבה חברית והבנה כי כולנו באותה סירה. מומלץ לעודד את השוכרים לקבוע פגישת היכרות לכל קומה או לכל הבניין, להזמין את השוכרים להכיר אחד את השניה בחדר דיירים שיש בבניין.
- יד לוחצת יד – לעתים כשסכסוך מסלים והינך מוצא את עצמך בסיטואציה אותה אינך יכול לפתור, מומלץ במפקח בתים משותפים שתפקידו לפתור סכסוכים משפטיים שקיימים בין הדיירים. למפקח סמכות משפטית ואת כל הידע שהוא צריך בנוגע לחוקים ולתקנות.